BOR – Aktivna uloga medicinske sestre u zdravstvenoj zaštiti jedne zemlje, osnov je za zdravo funkcionisanje celokupnog sistema, a obrazovanost, profesionalnost, efikasnost u radu, posvećenost i saosečajnost, čine je jakom karikom u složenom lancu svakog segmenta zdravstva, kažu u borskom Udruženju zdravstvenih radnika povodom Međunarodnog dana medicinskih sestara koji se obeležava u čast rođenja Florens Najtingejl, utemeljivača moderne sestrinske prakse.

Zadatak medicinskih sestara i tehničara je da se pacijentima pruži što bolja zdravstvena nega i pomoć, a humanost, saosećajnost i požrtvovanost oduvek su bile vodilje ove profesije, kaže predsednik Udruženja zdravstvenih radnika u Boru Elvira Ikanović, koje broji 430 članova.

Kontinuiranim obrazovanjem, radom i iskustvom  medicinske sestre postigle su visok nivo profesionalizma i ravnopravni su saradnici lekara, kaže strukovna medicinska sestra u Opštoj bolnici u Boru Danijela Buzejić.

U zdravstvenim ustanovama u Boru, radi više od 450 medicinskih sestara, tehničara i zdravstvenih tehničara. Velika pažnja posvećuje se stalnoj edukaciji zaposlenih i stručnom usavršavanju. Potvrda znanja je i dobijanje licence na svakih sedam godina. Ove godine počeo je novi licencni period.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *