Dan otvorenih vrata u Srbija Ziđin Koperu u Majdanpeku 

Kompanija Srbija Ziđin Koper u Majdanpeku, organizovala je „Dan otvorenih vrata“ tokom kojeg su, zainteresovani za posao u Rudniku bakra Majdanpek, mogli da prilože radne biografije za neko od pedeset radnih mesta u mašinskoj, elektro i rudarskoj struci. Samo u prvom satu predato je 170 prijava.

MAJDANPEK – Srbija Ziđin Koper nastavlja dobru praksu da kroz zapošljavanje, obuku i podršku obrazovanju održava dugoročne i uzajamno korisne odnose sa lokalnim zajednicama u kojima posluje. Tako je u Majdanpeku organizovan „Dan otvorenih vrata“ tokom kojeg su zainteresovani za posao u ovoj kompaniji mogli da  prilože radne biografije za neko od pedeset radnih mesta, u mašinskoj, elektro i rudarskoj struci.

Samo u toku prvog sata prijavilo se 170 lica za neko od traženih zanimanja, a majdanpečkom rudniku trenutno su potrebni  mašinski, elektro i rudarski tehničari, inženjeri mašinstva i eletrotehnike, geodeti, geometri, proizvodni radnici, električari i mašinbravari“, rekla je Nataša Mitić, iz Službe za ljudske resurse kompanije Ziđin, Ogranka Majdanpek dodajući da je od dolaska Ziđina u Majdanpek, u čijem ogranku je trenutno zaposleno 1440 radnika, posao dobilo 676, uglavnom mladih radnika, samo u ovoj godini njih 107.

Ispred borske filijale NSZ došli smo da podržimo ovaj sajam zapošljavanja, kakve, inače i mi organizujemo, ali smo sada u prilici da prisustvujemo sajmu gde posao nudi samo jedan poslodavac. Vidimo da je interesovanje veliko, što je dobro i što će, nadamo se, rezultirati novim radnim mestima“, naglasila je Lidija Načić, direktor Filijale NSZ Bor.

Inače, na evidenciji nezaposlenih u Majdanpeku trenutno se nalazi 1160 lica, uglavnom prvog, trećeg i četvrtog stepena stručnosti, a većinu, 738 čine žene.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.