Dan socijalne pravde

BOR – „Socijalna pravda je preduslov uspostavljanja ekonomski prosperitetnog društva u kojem će svi imati korist i svi moći da rade, posebno kategorije koje teže dolaze do posla“ – rekao je direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović, obilazeći povodom 20. februara dana socijalne pravde, borski Centar Mozaik gde se realizuje javni rad Umetničke ruke osoba sa invaliditetom, na kojem je preko filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Boru angažovano 16 osoba. On je ovom prilikom naglasio: „Ovo je primer kako se osobe sa invaliditetom mogu afirmisati kroz konkretan rad, u Boru je kroz javne radove angažovano više od 60 osoba, a u Srbiji oko 1300 osoba sa invaliditetom našlo je svoje mesto u društvu. Mi ćemo nastojati da i ove godine kroz aktivne mere zapošljavanja uključimo još veći broj lica u rad, za aktivne mere opredeljeno je oko 500 milona dinara za osobe sa invaliditetom, i još oko 2 milijarde i 800 miliona dinara za ostale kategorije“.

Miroslav Đorđević
iz Centra Mozaik naglasio je da radovi koji se ovde realizuju najbolje potvrđuju da: „Ova deca nisu odbačena od društva, da su se socijalizovala i da im u centru Mozaik pružaju upravo ono što im je možda najvažnije, pokazuju im da su prihvaćeni“.
 
 

Nihad Mislimovski
, predsednik Lokalnog saveta za zapošljavanje u Boru ističe: „Da bi ovakvi projekti zaživeli, važnu ulogu ima i Lokalni savet za zapošljavanje u Boru, koji kao savetodavno telo posreduje između NSZ i lokalne samouprave. Mi smo u ovoj godini za zapošljavanje opredelili sedam miliona dinara i očekujem da će biti angažovan veći broj osoba na javnim radovima“.
 
 
Iz borske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje podsećaju da je 28. februar krajnji rok do kada lokalne samouprave mogu da konkurišu za sufinansiranje lokalnih akcionih planova.
[iframe frameborder=“0″ width=“560″ height=“315″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2hnu9v“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *