Deset puta više izlečenih od novozaraženih kovidom 19 u Boru

BOR – U Boru je u poslednja 24 sata zabeleženo sedam novih slučajeva zaraze virusom kovid 19, dok je 71 pacijent ozdravio. Na teritoriji grada ukupno su 802 pacijenta kovid pozitivna, rečeno je na konferenciji za novinare.

Tokom jučerašnjeg dana testirano je 178 lica.  Od 86 PCR testova, jedan pacijent je bio pozitivan, a od 92 antigenska testa kod šest osoba je potvrđen kovid.

Zabeleženo je i manje prvih pregleda u ambulanti u Metalurgu, 57, dok se na kontrolni pregled javilo 89 pacijenata. Prema rečima Vesne Radosavljević, direktora Doma zdravlja u Boru, pacijenti koji se javljaju na kontrolni pregled često imaju srednje tešku ili tešku kliničku sliku koja zahteva bolničko lečenje. U Opštoj bolnici u Boru trenutno je hospitalizovano stotinu lica, od kojih je 79 pozitivno na kovid 19, a njih sedmoro je na respiratoru.

Kako se čulo na konferenciji, bez obzira na to što je deset puta više izlečenih od novozaraženih, nema mesta opuštanju, a sve mere se moraju i nadalje striktno poštovati. Još jednom je upućen apel da se tokom predstojećih slava i novogodišnjih praznika izbegne svako okupljanje, jer se upravo na takvim mestima najčešće širi epidemija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *