Desetine hiljada stranih turista sa kruzera ovog leta u Donjem Milanovcu

DONJI MILANOVAC, MAJDANPEK – Arheološko nalazište Lepenski Vir, Rajkova pećina, Đerdap, samo su neki od kulturno istorijskih spomenika i prirodnih lepota, zbog kojih je opština Majdanpek već dugo nezaobilazna tačka na turističkoj mapi Srbije. U Turističkoj organizaciji opštine Majdanpek zadovoljni su dosadašnjim tokom letnje turističke sezone

Od početka godine Rajkovu pećinu kod Majdanpeka već je posetilo za deset odsto više turista u odnosu na prošlu godinu, s tim što su očekivanja da će ovu kamenu lepoticu, jedinstvenu u Srbiji, po bogatstvu nakita i prostranosti, posetiti oko deset hiljada turista, uglavnom đačkih ekskurzija“, navodi Marijana Tufonić Pavlović iz Turističke organizacije opštine Majdanpek.

Prema najavama, u Donji Milanovac bi tokom letnje sezone trebalo da pristane blizu 150 kruzera sa nekoliko desetina hiljada turista iz celog sveta.

Za sve goste grada na Dunavu, Turistička organizacija opštine Majdanpek je i ove godine pripremila bogato kulturno leto, pa tako svakog vikenda Donjomilanovčani i njihovi gosti mogu uživati u koncertima na platou kod pristaništa.

Desetine hiljada stranih turista sa kruzera ovog leta u Donjem Milanovcu, 21.jul 2018. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *