Digitalna prezentacija lokaliteta „Lepenski Vir“

0

MAJDANPEK, DONJI MILANOVAC – Arheološki lokalitet „Lepenski Vir“ je najposećenija destinacija u čitavom Podunavlju, Iako je ovo praistorijsko nalazište jedna od najznačajnijih tačaka na turističkoj mapi Srbije, koji godišnje poseti na desetine hiljada kako domaćih, tako i inostranih posetilaca, ove i prošle godine, zbog aktuelne epidemiološke situacije taj broj je značajno manji.

Vreme pandemije i zatišja u turističkom smislu, poslenici Turističkog prostora „Lepenski Vir“ iskoristili su za realizaciju nekoliko projekata koji se odnose na sve zastupljeniju digitalnu prezentaciju.

Pored modernizacije i prilagođavanja sajta novim „alatima“, trenutno, u saradnji sa Ministarstvom kulture, realizujemo projekat vezan upravo za digitalnu prezentaciju kulturnog nasleđa. Takođe, jedan smo od učesnika  međunarodnog projekta, u okviru Programa „Kreativna Evropa“, u kojem pored Srbije, učestvuju još Mađarska, Češka i Hrvatska“, naglašava Vladimir Nojković, upravljač Turističkog prostora „Lepenski Vir“.

Prema njegovim rečima realizacija pomenutih projekata očekuje se do sredine naredne godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *