Vežba „Sistem 2021“

BOR – U drugoj polovini oktobra na području Srbije biće organizovana vežba pripadnika Sektora za vanredne situacije „Sistem 2021“. U Borskom okrugu, ova vežba biće održana na teritoriji opštine Kladovo i grada Bora. U Boru će, između ostalog biti organizovana simulacija gašenja požara na otvorenom, jer se smatra da oni predstavljaju najveću opasnost za stanovništvo i za imovinu. Tim povodom u Boru je održan pripremni sastanak učesnika i organizatora vežbe.

Cilj vežbe je uvežbavanje tehnika i procedura spasavanja, kao i sihnhronizacija svih subjekata zaštite i spasavanja na području grada Bora. Na osnovu procene ugroženosti od elementarnih i drugih nesreća utvrđeno je da meštanima i imovini na području Bora najveća opasnost preti od požara na otvorenom. Zato će vežba upravo biti usmerena na gašenje ove vrste požara“, istakao je Danijel Aleksić, član Gradskog veća u Boru

Tokom vežbe biće angažovani mnogi subjekti zaštite i spasavanja. Osim pripadnika Vatrogasno-spasilačke jedinice, Odeljenja za vanredne situacije i Policijske uprave u Boru, učestvovaće i predstavnici Kompanije Ziđin Majning i Koper sa mehanizacijom, medicinsko osoblje borskog Doma zdravlja, kao i pripadnici Gorske službe spasavanja i Civilne zaštite.

Koordinator vežbe u Boru je gradski Štab za vanredne situacije, a organizator Sektor za vanredne situacije Republike Srbije. Na pripremnom sastanku je predloženo da članovi Štaba za vanredne situacije u Boru oforme posebno Radno telo koji će koordinisati aktivnosti u okviru vežbe „Sistem 2021“ na području grada.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *