Dinamika asfaltiranja u Boru prema planu

BOR – Asfaltiranje ulica u Boru odvija se planiranom dinamikom, kažu u Odeljenju za planiranje i razvoj opštine Bor. Do sada su radovi završeni u mesnim zajednicama Brezonik, Sever, Staro i Novo selište, gde su ovih dana, pojedine ulice posle više od četiri decenije, dobile novi sloj asfalta. Završen je i deo radova u naseljima GHI i Metalurg, a u toku su i radovi u seoskim mesnim zajednicama.

„Novim slojem asfalta pokrivene ulice Pere Radovanovića, Vase Pelagića, Filipa Filipovića i Albanske spomenice, a s obzirom na to da ovaj deo grada ima problema sa atmosferskom kanalizacijom planiramo da u narednom periodu u saradnji sa borskim Vodovodom  uradimo u ulici Vase Pelagića i rigole, čime bi taj problem bio rešen.“ – kaže  Dragan Jelenković, načelnik Odeljenja za planiranje i razvoj.

Ono što sledi u gradu su mesne zajednice Rudar i Bakar, dok će se u seoskim mesnim zajednicama raditi u Oštrelju i Šarbanovcu.

„Prvi veći posao u ovim mesnim zajednicama biće ulica Generala Pavla Ilića koja će biti potpuno presvučena asfaltom, urađeni ivičnjaci i trotoari.“ – naglašava Jelenković.

Opština Bor je ove godine iz budžeta za sanaciju putne mreže u gradu i selima izdvojila više od 250 miliona dinara. 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.