Divlje deponije veliki ekološki problem u Boru

BOR – Radnici JKP „3.oktobar“ u Boru ovih dana imaju pune ruke posla da uklone divlje deponije na području grada, posebno u rubnim delovima. Mehanizacija i ljudstvo ovog preduzeća su na ovom poslu za sada angažovani u mesnim zajednicama Brezonik i Metalurg.

Koristimo ovo lepo vreme da završimo čišćenje u ovom delu Bora gde ima mnogo posla. Sa druge strane aktuelna situacija ne dozvoljava da se na ovi poslovima angažuje veći broj radnika na jednom mestu. To ćemo nadomestiti angažovanjem mehanizacije na mestima gde je najviše posla. Divljih deponija, ovde u naselju Zmajevo ima gotovo na svakom koraku. Da u ovom delu grada probamo da uklonimo što je moguće više smeća. Naravno, održavamo higijenu i u ostalim delovima grada. Pre svega, uklanjamo divlje deponije, čistimo kanale i useke. Takođe, uređujemo zelene površine i parkove u gradu, To radimo sa ograničenim brojem ljudi zbog aktuelne situacije. Zbog niske temperature nismo prali ulice tokom noći, ali već od večeras nastavićemo sa tim poslom. Tako da kada je reč o higijeni u gradu generalno, ona je na zavidnom nivou„, naglasio je Dalibor Orsovanović, direktor JKP “3.oktobar“ u Boru.

U narednom periodu, u skladu sa vremenskim uslovima i sa vanrednom situacijom, borski komunalci će nastaviti akcije čišćenja i uređenja po mesnim zajednicama u Boru.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *