Dnevni boravak „Mozaik“ obeležio Međnarodni dan osoba sa invaliditetom

BOR-Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom korisnici dnevnog boravka „Mozaik“ Bor  sa drugarima i vaspitačima iz Vranja i Prokuplja, posetili su Zološki vrt. Iako je bilo hladno bili su oduševljeni ambijentom i životinjama koje ovde žive.

„Čak ni ovo svežije vreme ne ometa decu, došli su da pokažu ljubav prema životinjama. Kod njih vidite pravu iskrenu radost i veliko nam je zadovoljstvo da ih ugostimo“, rekla je Slađana Savić, PR borskog Zološkog vrta.

Nakon posete Zoološkom vrtu, za korisnike tri boravka u borskom „Mozaiku“ organozovana je zajednička radionica. Njih više od 40 iz Bora, Prokuplja i Vranja, u svečanom ambijentu, pripremali su novogodišnje čestitke.

Organizovali smo radionicu „Deca deci“, koja je veoma  bitna za njihovu edukaciju“, dodao je Saša Đorđević, koordinator dnevnog boravka „Mozaik“ u Boru.

Ovakva zajednička okupljanja su od izuzetnog značaja za korisnike tri boravka, pre svega, zbog druženja, a za vaspitače je to prilika za razmenu iskustava, čulo se danas u borskom Mozaiku, Društvu za pomoć mentalo nedoljno razvijenim osobama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *