„Dnevnik probnog pilota – Pegaz početnik“

BOR – U galeriji Muzeja rudarstva i metalurgije u Boru postavljena je izložba skulptura Nedima Hadžiahmetovića – Mafe, akademskog vajara iz Negotina, koji već godinama uspešno gradi internacionalnu karijeru. Reč je o prvoj samostalnoj izložbi dela ovog umetnika u gradu bakra. Izloženo je 11 skulptura sa likovima i bićima iz grčke mitologije, rađenih u metalu i drvetu. Naziv izložbe je „Dnevnik probnog pilota – Pegaz početnik“.

Nedim Hadziahmetović je prepoznatljiv po monumentalnim skulpturama čoveka, životinja i mitskih bića. Jedinstven je po skulpturama većih formata koje dominiraju javnim prostorima u velikom broju zemalja, od Nemačke i Rusije, preko Gabona, Turske, Egipta, Rumunije…

Gvožđe i metal su primarni materijali kojima ovaj umetnik stvara skulpture. Hadžiahmetović se bavi i plastikom, dizajnom enterijera, slikarstvom, ali i kompjuterskim dizajnom i animacijama. Izložbu „Dnevnik probnog pilota – Pegaz početnik“ Borani će biti u prilici da vide do 7. marta, a već za Osmi mart biće postavljena dekorativna izložba predmeta mlade borske umetnice Marije Jonović.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *