„Pažljivko“ i ove godine u Boru

BOR – Svi učenici predškolskog uzrasta i prvog razreda osnovnih škola u Boru, kao i u celoj Srbiji, dobili su od Agencije za bezbednost u saobraćaju bojanke ili pakete sa knjigama i opremom za sigurnije učešće u saobraćaju najmlađih, popularnog „Pažljivka“.

Deo ovih sredstava prvacima u osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Boru uručili su predstavnici Grada Bora i Agencije za bezbednost u saobraćaju.

Kako se čulo tom prilikom, pozitivno je što poslednjih pet godina u Boru nije zabeležen ni jedan slučaj u kome je dete poginulo u saobraćaju, ali i dalje ima povređene dece, najviše kao pešaka. Zbog toga će se u narednom periodu dodatna pažnja usmeriti na edukaciju dece o pravilima u saobraćaju, ali i na značaj korišćenja sigurnosnih pojaseva i sedišta za decu u automobilu, jer je na nivou Srbije nepoštovanje ovih propisa, glavni uzrok stradanja dece u saobraćaju. Grad Bor ući će i u program obezbeđivanja besplatnih sedišta za decu, koji je pokrenula Agencije za bezbednost u saobraćaju u okviru projekta Pažljivko.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *