Do 15. marta otvoren konkurs za učešće u projektu „ARHETIP“

0
NEGOTIN – Kreativno udruženje „NEGO“ u saradnji sa Upravom za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i uz podršku opštine Negotin raspisalo je konkurs za mlade do 15 godina iz dijaspore,  poreklom iz Istočne Srbije, koji žive van njene teritorije, da se prijave za učešće u projektu „ARHETIP“. Cilj besplatnog projekta je učenje i negovanje ćiriličnog pisma, srpskog jezika, čuvanje etničkog i verskog identiteta, stvaranje ljubavi i pozitivnog odnosa prema kulturno-istorijskom i tradicionalnom nasleđu.
Projekat „ARHETIP“ će se ostvariti kroz maštovite, obrazovne i zabavne radionice u Negotinu u periodu od 31. marta  do 4. aprila i od 7. do 11. jula 2015. godine.  
Na osnovu ugovora potpisanog krajem prošle godine, u sufinansiranju realizacije projekta Kreativnog udruženja „NEGO“ učestvuje Ministarstvo spoljnih poslova – Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu. Projekat namenjen mladima iz dijaspore koji ne poseduju nikakva znanja o svom  kulturnom, obrazovnom, verskom i etnografskom nasleđu i koji će svojim pristupom pomoći mladima iz rasejanja da upoznaju svoj ARHETIP i istočnu Srbiju, podržala je opština Negotin.
Kreativno udruženje „NEGO“ pozvalo je sve zainteresovane da se prijave na mejl udruženja: [email protected] najkasnije do 15.marta ove godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *