Do kraja godine značajno veće prosečne plate u Ziđinu

RUDNA GLAVA, MAJDANPEK – Otvaranju proizvodnog pogona „Jumka“ u Rudnoj Glavi, između ostalih, prisustvovali su i čelnici kompanije Serbia Zijin Copper Bor.

Sa generalnim direktorom Ximing Jianom, predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je o početku rada rudnika Čukaru Peki, rešavanju ekoloških problema, zapošljavanju novih radnika, ali i o mogućnosti povećanja prosečnih zarada zaposlenih .

Kineska kompanija izuzetno dobro radi kada je proizvodnja u pitanju, još ćemo zajedno da poradimo na zelenoj agendi, ekološkoj zaštiti i tome da vazduh bude čistiji“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Prema rečima generalnog direktora Ziđina, do kraja godine prosečna plata iznosiće 98 hiljada dinara.

To je značajno više u odnosu na 64 hiljade, kolika je bila prosečna zarada pre dve, dve i po godine, kada smo privatizovali RTB Bor. Lično sam mišljenja da zahvaljujući dobroj proizvodnji i dobroj ceni bakra ima mesta da plata bude i veća od 98 hiljada, tačnije zaokružena na sto hiljada dinara“, dodao je Vučić, na šta je Jian Ximing potvrdno odgovorio.

Značaj dolaska ove kineske kompanije u Srbiju, koja je prema rečima Aleksandra Vučića spasila istok zemlje, ilustrovao je i podatkom da je u prva tri meseca ove godine Ziđin bio najveći izvoznik u Srbiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *