Najveći gubitak u prvom kvartalu 2021. godine i dalje u borskoj Toplani

BOR – Pred odbornicima Skupštine grada Bora na narednoj sednici naći će se predlog zaključka o radu i ispunjenju planova javnih i javno komunalnih preduzeća u Boru za prva tri meseca 2021. godine.

Prema podnetim izveštajima dva preduzeća su poslovala pozitivno, Javno komunalno preduzeće za stambene usluge i borski Vodovod, dok su ostala preduzeća imala manje gubitke, uglavnom zbog isplate obaveza preuzetih u 2020. godini, objašnjeno je na sednici Gradskog veća.

Najteža finansijska situacija je u Javno komunalnom preduzeću Toplana, koje je od januara do aprila imalo gubitak od 199 miliona dinara. Prema rečima gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića, ovo preduzeće ne može da posluje pozitivno zbog neekonomičnog sistema daljinskog grejanja, a jedino rešenje je izgradnja nove toplane i prelazak na druge energente. To će biti urađeno kroz javno privatno partnerstvo, potrebna dokumentacija je završena i poslata nadležnoj komisiji Vlade Srbije i njen odgovor očekuje se najviše za mesec dana. Nakon toga, krajem godine bi trebalo da počne izgradnja nove toplane, a ona bi trebalo da počne da radi u jesen 2022. godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *