Do sredine sledeće godine još dva trgovinska lanca u Boru

0

BOR – Na poslednjoj sednici Skupštine opštine Bor odbornici su usvojili odluku o produženju roka za izgradnju objekata „Tekijanki“ iz Kladova.

Očekuje se da u četiri objekta ovog trgovinskog lanca posao dobije 250 osoba. O otvaranju objekata u kojima će raditi Tekijanka govori se već dve godine, a većina problema, prema rečima nadležnih, bila je u opštinskim službama, zbog čega je rok za izgradnju i otvaranje istekao.

„Otvoreno kažem da problem nije bio do „Tekijanke“ već do naših opštinskih službi koje su stalno zahtevale nova dokumenta. U međuvremenu rok za izgradnju od dve godine je istekao. Bitno je da je produžen, a ja sam od vlasnika Tekijanke dobio uveravanja da će objekat u Novooj tržnici proraditi za šesti avgust, dok će u naselju Bor početi da radi trećeg oktobra. U prvom objektu posao će naći 50 radnika,   u drugom nešto manje. Uz to dobićemo veliki parking i dečje igralište na prostoru između nove pošte i nove tržnice.“ – kaže Živorad Petrović, predsednik Opštine Bor.

Drugi veliki trgovinski lanac, čiji dolazak u Bor se najavljuje više od godinu dana, je „Lidl“. Njihov objekat bi trebalo da bude smešten u blizini Elektro mašinske škole, na ulazu u Bor. Komunalna infrastruktura je spremna, a Bor bi trebalo da bude među prva četiri grada u Srbiji u kojima će Lidl otvoriti supermarket.

Pre nekoliko dana u Boru su bili predstavnici Lidla. Počela je procedura izdavanja dozvola, koje bi trebalo da budu gotove do oktobra i to ne zbog nas već zbog izrade projekta zgrade Lidla. Početkom naredne godine krenuće izgradnja objekta. To su poslednji zvanični podaci.“ – naglasio je  Saša Vukadinović, zamenik predsednika Opštine Bor

Osim što će otvaranje objekata ova dva trgovinska lanca obezbediti posao za oko tri stotine osoba, očekuje se veća konkurencija na tržištu u Bor, time i prilagođavanje cena potrošačima.

[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“450″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2rooyw“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *