BOR – Idejno rešenje za rekonstrukciju zanatskog centra u ulici Kralja Petra Prvog u Boru je završeno. Na zahtev brojnih investitora lokalna samouprava će ovim projektom omogućiti proširenje postojećih objekata, ali uz očuvanje arhitektonske celine ovog poslovnog kompleksa.

„Povećanje kvadrature dozvolićemo samo nadogradnjom, nikako proširenjem prizemlja, jer bi to iziskivalo izmeštanje infrastrukture što bi uvećavalo troškove. U prizemlju je moguća samo korekcija zbog budućeg izgleda objekta“ – rekao je šef Odseka za urbanizam i građevinsko komunalne dozvole Dragan Jelenković.

Da bi se privukao što veći broj investitora u toku je i dorada idejnog rešenja za rekonstrukciju zanatskog centra koji će biti dopunjen letnjim baštama sa zelenilom u dnevnoj i noćnoj varijanti.

„Izlazimo u susret investitorima koji žele da promene nešto, povećaju površinu i zaposle nove radnike. Želimo da poslovni centar bude celina, a ne pojedinačno ispunjavanje želja“ – dodao je Jelenković.

U narednom periodu predstoji i izrada urbanističkog projekta, a za mesec dana biće stvoreni uslovi da zainteresovani investitori dobiju i prve građevinske dozvole. Postojeći zanatski centar, ima šest objekata, od toga tri ne rade. Izgrađen je pre više od tri decenije i do sada u njega se ništa značajnije nije ulagalo

[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“450″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2rop8z“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.