Do sutra u ponoć traje prijavljivanje i povezivanje kandidata i poslodavaca

BOR- Na području Nacionalne službe za zapošljavanje, filijale Bor  do utorka je za neko od radnih mesta u sklopu programa “Moja prva plata”  konkurisalo 268 osoba. Od tog broja, 69 poslodavaca odabralo je 77 nezaposlenih. Samo u Boru 41 privatni preduzetnik odabrao je 46 kandidata. U Negotinu njih 19 vlasnika se opredelilo za 21 lice, u Kladovu šest preduzetnika za šest nezaposlenih i u Majdanpeku tri privatnika su odabrala četiri kandidata.

Direktor  borske filijale Lidija Načić je još jednom pozvala sve zaineteresovane, mlađe od 30 godina bez radnog iskustva da se prijave do 18. novembra u ponoć.

Kada je reč o javnom sektoru, nakon 18.novembra, znaćemo koji je tačan broj kandidata”, dodala je Lidija Načić,  direktor Nacionalne službe za zapošljavanje

Za sada iz javnog sektora u Boru konkurisali su Toplana, Javna komunalna preduzeće 3.oktobar i za stambene usluge, u Negotinu škole i muzej. U programu Moja prva plata traže se različita  zanimanja od kvalifikovanih radnika do visokoobrazovanih. Potpisivanje trojnog ugovora između poslodavca, nezaposlenog i Nacionalne službe za zapošljavanje  traje od 28.novembra do sedmog decembra. Program predviđa devetomesečno osposobljavanje na konkretnim poslovima, a za te namene opredeljeno je dve milijarde dinara.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.