Do završetka mosta, privremeni prelaz između Debelog Luga i Leskova

MAJDANPEK – Poslednje, junske poplave donele su dosta nevolja meštanima sela Gornje Reke, u opštini Majdanpek, a najveći problem i dalje predstavlja prekid saobraćaja na regionalnom putu prema Majdanpeku, na delu između Debelog Luga i Leskova, gde je voda odnela most.

Radnici Štrabaga uveliko rade na izgradnji novog mosta, koji bi trebalo da bude završen najkasnije za tri meseca. U međuvremenu, meštani ovog dela opštine snalaze se tako što spornu deonicu zaobilaze šumskim putem, dok autobusi Bortravela, koji voze radnike iz Leskova, Jasikova i Vlaola, saobraćaju preko Gornjana, Krša i Rudne Glave, što udvostručuje dužinu puta do Majdanpeka.

Primera radi, radnici koji odlaze u drugu smenu, u Rudnik bakra u Majdanpeku, koja počinje u 15 sati, na posao kreću već u 12 časova. I nije to jedini problem koji traje već tri nedelje. Problem predstavlja i redovno snabdevanje meštana, zatim dolazak kola hitne pomoći, odlazak lekaru i mnogo toga još“, napominje Dragan Janković, predsednik MZ Leskovo, koji kaže da  ni najstariji žitelji ovog dela opštine ne pamte slične poplave.

Kako bi do završetka novog mosta problem bio delimično rešen, a imajući u vidu nizak vodostaj, u blizini mosta u izgradnji biće postavljena čvrsta podloga, koja će služiti za prelaz automobila preko reke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *