Dobar početak turističke sezone u Boru

BOR – Ovogodišnja turistička sezona na Lazarevoj pećini zvanično je počela 1. maja, od kada je ovaj izuzetan speleološki i arheološki lokalitet, uz organizovanu vodičku službu, dostupan turistima. Zaposleni u Turističkoj organizaciji  Bor, koja je organizator turističkih obilazaka , zadovoljni su početkom sezone jer je broj posetilaca u odnosu na prethodnu povećan, čemu su, pored ostalog, doprineli  bolja saobraćajna dostupnost ali i prihvatljive cene ulaznica, koje su na nivou iz prethodnih sezona.

Turistički potencijal borske opštine raste iz godine u godinu, pa se shodno tome broj turista povećava, a prirodna bogatstva ovog kraja zanimljiva su za obilazak i deci i odraslima, te su u ovom periodu godine veoma aktuelne đačke ekskurzije i organizovane grupne posete različitih udruženja iz ostatka Srbije i inostranstva.

„Samo tokom maja je zabeleženo preko 2000 poseta iz svih krajeva Srbije – Niša, Požarevca, Smederevske Palanke, Beograda. Osim toga bilo je i nekoliko inostranih grupa odraslih i pojedinaca iz Nemačke i Slovačke. Veoma smo zadovoljni dosadašnjom posetom, a očekujemo da do kraja sezone premašimo prošlogodišnje rezultate“, kaže Bora Stanković, v.d. direktora Turističke organizacije Bor.

Nezaobilazni deo obilaska svake turističke grupe je Lazareva pećina, pa samo kroz ovu borsku turističku atrakciju godišnje prođe između 4800 i 5000 posetilaca, đačkih ekskurzija i turista, ali bi trebalo utvrditi prioritete, u koje spadaju  renoviranje motela i izgradnja turističkih signalizacija, što bi sigurno povećalo broj posetilaca, kažu Turističkoj organizaciji Bor.

[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x4fe5kb“ allowfullscreen ]
Dobar početak turističke sezone u Boru, 09… by rtvbor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *