Dobitnici septembarskih nagrada Opštine Majdanpek

0

MAJDANPEK – Pored kompanije  Ziđin, za doprinos u zapošljavanju i stvaranju perspektive za mlade ljude sa teritorije Opštine Majdanpek i kineske kompanije Tijuđijuđu, zbog iskazane solidarnosti tokom pandemije i humanitarne pomoći žiteljima opštine Majdanpek, posebno samohranim roditeljima, ovogodišnji dobitnik septembarske nagrade, najvišeg priznanja Opštine, je i Dom zdravlja “Doktor Veroljub Cakić”.

Ova zdravstvena ustanova nagradu, povodom Dana Opštine, dobila je za nemerljiv doprinos u oblasti zdravstvene zaštite i ublažavanja posledica epidemije Kovida 19.

Drago nam je da je lokalna samouprava prepoznala naše velike napore u suzbijanju posledica epidemije korone i to će nam biti motiv da  i ubuduće još snažnije odgovorimo svim izazovima koje nosi ova globalna  pandemija”, rekao je doktor Dragan Fudulović, direktora DZ “Dr Veroljub Cakić”.

Na svečanoj sednici Skupštine Opštine, povodom 12. septembra, nagrada je uručena i Udruženju dijabetičara “Plavi krug” iz Majdanpeka, zbog izuzetnog zalaganja u borbi protiv dijabetesa i pružanja pomoći licima koja se suočavaju s ovom bolešću.

Veoma smo počastvovani ovom nagradom i ovo priznanje nam je utoliko draže, s obzirom na to da nas je za septembarsku nagradu predložila porodica čije dete je u preddijabetičnom stanju i zahvaljujući našem udruženju oni su prepoznali bolest i uče kako da se s njom bore, što uostalom i jeste svrha našeg postojanja”, kaže Svetlana Repedžić, predsednica Udruženja “Plavi krug”  sa sedištem u Majdanpeku i Rudnoj Glavi.

Značaj postojanja ovakvog jednog udruženja i njegovog uspešnog delovanje je utoliko veći ako se zna da na području opštine Majdanpek živi čak 900 zvanično registrovanih dijabetičara, a smatra se da je taj broj i veći, pre svega, broj osoba koja se nalaze u riziku od dobijanje ove bolesti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *