Dogradnja majdanpečke toplane kotlom na drvnu sečku

Rekonstrukcija i dogradnja postojeće  toplane u Majdanpeku, kotlom na drvnu sečku, snage 7 megavata, trebalo bi da bude završen do početka naredne grejne sezone, tokom koje će svi korisnici daljinskog grejanja imati dvadesetčetvoročasovno grejanje.

MAJDANPEK – Od naredne grejne sezone korisnici daljinskog grejanja u Majdanpeku, priključeni na gradsku toplanu, mogu računati na dvadesetčetvoročasovno grejanje.

Naime, Opština Majdanpek raspisala je javnu nabavku za projektovanje, nabavku, isporuku i montažu opreme za rekonstrukciju i dogradnju  gradske toplane kotlom na drvnu sečku, snage 7 megavata.

Naša Opštine je jedna od lokalnih samouprava u Srbiji čija će toplana preći sa mazuta na biomasu, odnosno drvnu sečku. Novi kotao, za koji je javna nabavka u toku, radiće neprekidno, od početka do kraja grejne sezone, odnosno 24 časa, s tim što će, naravno, intenzitet grejanja biti prilagođen noćnim, odnosno dnevnim satima”, kaže Dragan Popović, predsednik Opštine Majdanpek.

Efekti korišćenja biomase imaju višestruki značaj, pre svega sa aspekta iskorišćenja velikog prirodnog resursa, drvne sečke. Osim toga, smanjila bi se emisija štetnih gasova i time doprinelo zdravijoj životnoj sredini.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *