Grad Bor preduzima mere za razvoj malih i srednjih preduzeća

0

BOR-Od poreza i raznih doprinosa privatnih preduzetnika u Boru godišnje se u gradski budžet  slije 150 miliona  dinara, a uz to mala i srednja preduzeća zapošljavaju oko dve hiljade i pet stotina ljudi. Zbog njihovog značaja u ekonomskom smislu, lokalna samouprava je preduzela brojne mere za stvaranje pozitivne klime  u cilju razvoja malih i srednjih preduzeća, rečeno je na sastanku gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića sa borskim  privatnim preduzetnicima.

Značajna mera koju smo već preduzeli  je iz oblasti zapošljavanja, jer na taj način u malim i srednjim preduzećima se stavaraju uslovi za povećanje kapaciteta. Takođe zajednički  stvaramo  uslove da privatnim preduzetnicima smanjimo poreze i razne druge oabveze“, naglasio je Aleksandar Milikić.

U toku je i izrada studije budućeg industrijskog parka što će omogućiti mladim stručnim ljudima da se uključe u razvoj preduzetništva  i dobiju priliku, da uz pomoć grada, otvore privatne radnje.

Iako Komapanija Zijin učestvuje sa velikim procentom u budžetu grada Bora, i mala i srednja preduzeća su veoma značajna i neophodna za brži razvoj grada. Zato je njihovo učešće u izradi gradskog budžeta veoma  značajno, rečeno je na sastanku gradonačelnika  Aleksandra Milikića sa borskim preduzetnicima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *