Dom zdravlja „Dr Veroljub Cakić“ uspostavio saradnju sa lekarima specijalistima

MAJDANPEK – Nedostatak lekara specijalista za pacijente u Majdanpeku već neko vreme nije problem, nakon što je menadžment Doma zdravlja „Dr Veroljub Cakić“ uspostavio dobru saradnju sa lekarima iz susednih opština. Iako Dom zdravlja poseduje mnoge neophodne aparate, za određene preglede nije bilo specijalista, dok su mnoge lekarske ekipe iz Majdanpeka samo pojačane kolegama iz okolnih opština. Specijalistički pregledi obavljaju se prema utvrđenom rasporedu kada lekari dolaze u Majdanpek, a građani imaju mogućnost da unapred zakažu posetu lekaru. U Majdanpek dolaze specijalisti za kolor dopler, dečiji protetičari, specijalisti za ultra zvuk i elektromioneurografiju, kao i kardiolog sa Vojno medicinske akademije u Beogradu.

„Kad smo počeli da radimo, glavni moj zadatak je bio da napravim ekipu i za ove tri godine zaista smo na tome radili. Cilj je bio da napravimo dobar sistem, a  ne da sve zavisi od jednog čoveka i čini mi se da smo uspeli. Mi imamo aparate za kolor dopler, ali nemamo stručnjake pa nam već godinama svake prve subote u mesecu dolazi doktorka Dragana Milijić. Imamo doktora koji radi ultrazvuk, ali smo radi naših pacijenata obezbedili pojačanu ekipu pa iz Bora dolaze doktorke Dragana Kukolj i Slavica Petković. Zbog velikog broja dece koja su putovala do Bora, jednom mesečno dovodimo dva protetičara odande, doktorku Ljiljanu Ilić i doktorku Ružicu Ninić, što se zaista pokazalo kao veoma korisno za naše sugrađane. Već nekih šest meseci za elektromioneurografiju iz Gamzigradske banje dolazi doktor Rade Kostić, koji ukoliko ima potrebe u Majdanpek dolazi i više puta mesečno. Kolor dopler u Donjem Milanovcu radi doktor Gavrilo iz Kladova, tako da smo i na toj liniji ostavrili dobru saradnju. Izuzetno nam je značajan i dolazak doktorke Danijele Vraneš, kardiologa sa VMA koja je poslednjeg petka u mesecu u Donjem Milanovcu, a poslednje subote u Majdanpeku“ – istakao je dr Miljojko Nešović, direktor Doma zdravlja „Dr Veroljub Cakić“ u Majdanpeku.

Zbog problema borske Apoteke, i Apoteka u Majdanpeku bila je loše snabdevena lekovima. Ovaj problem u Domu zdravlja „Dr Veroljub Cakić“ rešen je ustupanjem prostorije privatnoj apoteci.

„Mi smo primetili da kasni snabdevanje lekovima iz Bora, komunikacija više nije bila tako dobra. Zbog toga smo u našem Domu zdravlja napravili prostoriju gde je sada smeštena privatna apoteka. Usluga je odlična, snabdeveni su lekovima, a moguće je lekove uzeti na recept što je za građane veoma važno. Ako nam Apotekarska ustanova vrati naše prostorije imamo nameru da putem tendera dovedemo još neku privatnu apoteku radi zdrave konkurencije“ – dodao je dr Nešović. 

Pacijentima su na raspolaganju i elektronska centrala i štampani vodič kroz sve usluge i brojeve telefona putem kojim mogu da zakažu specijalistički ili druge preglede.

Funkcionisanje Doma zdravlja u Majdanpeku , 24. novembar 2016. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *