Donacija ambulanti „Rudar“ u Boru

BOR – Renoviranjem ambulante Rudar na drugom kilometru u Boru obezbeđeni su znatno bolji uslovi za lečenje više od četiri hiljade pacijenata, stanovnika borskih mesnih zajednica Rudar i Bakar, koji po medicinsku pomoć više ne moraju da idu u Dom zdravlja, već nesmetano mogu da da se leče u novootvorenoj ambulati.

Takozvana ambulanta Rudar radi već dugo godina ali je sada uz uspešnu saradnju sa opštinom – našim osnivačem preseljena u nove i bolje prostorije, u jedan reprezentativni prostor, što i te kako ima opravdanje, s obzirom na veliki broj pacijenata od nekoliko hiljada koji upravo gravitiraju prema toj ambulanti. Takođe na taj način ćemo smanjiti i gužve u Domu zdravlja“, kaže dr Slađana Jovanović, zamenik direktora Doma zdravlja Bor za medicinska pitanja. 

Ambulanta Rudar pored uređenih prostorija: čekaonice, prijemnog i odeljenja za hitne intervencije, ordinacije, ima i svu neophodnu opremu, koja je ovih dana upotpunjena još jednom vrednom donacijom za lečenje plućnih bolesnika.

Ambulanta Rudar ima sve što imaju i druge ambulante, a pacijentu je obezbeđena zdravstvena zaštita, kao i u Domu zdravlja. Jedino, što nam je nedostajalo jeste inhalator, odnosno aparat koji nam je neophodan za savremenu primenu lekova kod hroničnih opstruktivnih bolesti pluća, astme, enfizema. Savremena terapija zahteva inhalaciju, što nismo imali, a što nam je obezbeđeno ličnom donacijom generalnog direktora RTB-a Bor Blagoja Spaskovskog, tako da smo zaista unapredili rad ambulante“, istakla je dr Slađana Jovanović, zamenik direktora Doma zdravlja Bor za medicinska pitanja i dodala: „da je prilikom donacije generalni direktor RTB-a Bor Blagoje Spaskovski najavio dalju saradnju RTB-a sa Domom zdravlja kao i nove donacije u cilju unapređenja rada ove zdravstvene ustanove: najnoviji ekg aparat, bocu za kiseonik, kancelarijski materijal i slično“.

Ambulanta Rudar je i do sada radila na istoj lokaciji, ali u daleko manjem prostoru bez odgovarajućih uslova, struje i grejanja. Proširenjem i uređenjem prostora, u koji je opština Bor uložila više od 300 hiljada dinara, problem je u potpunosti rešen. Očekuje se da  ambulanta “Rudar”, prijemom pacijenata iz ovog dela grada, dodatno rastereti postojeće gužve u Domu zdravlja, kao i da će pacijenti imati kvalitetniju zdravstvenu zaštitu.

Donacija ambulanti Rudar , 15. januar 2018. (RTV Bor)

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=A3ej0dAilwk

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *