Donacija Gradske uprave Internom odeljenju Opšte bolnice Bor

BOR – Svetski dan borbe protiv dijabetesa, ali i lekarsku slavu, kada se obeležavaju Sveci Kozma i Damjan, gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, iskoristio je za posetu Internom odeljenju Opšte bolnice u gradu. Namera je bila da se upozna sa uslovima rada lekara i ostalog zdravstvenog osoblja i da obiđe pacijente smeštene u ovoj ustanovi. Milikić je istakao da su lekari ove zdravstvene ustanove potvrdili svoju stručnost spašavajući mnoge živote, ali da je svakako obaveza svih koji mogu ,da pomognu da se poboljšaju uslovi u kojima oni rade i kada je reč o opremi i kada je reč o prostorijama u kojima se obavlja lekarski nadzor i obećao pomoć lokalne samouprave.

 „ Naša ustanova odgovorno i direktno vodi računa o svakom pacijentu, i vodi računa o dijabetesu kao bolesti sa kojom se živi i od koje može svako od nas da oboli. Mislim da je veoma važno da se obavljaju redovne prevencije i da se konsultuju stručna lica, lekari i medicinsko osoblje i da se pravovremeno reaguje, kao i kod svake bolesti “, naglasio je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora

Milikić je ovom prilikom donirao donario aparate za merenje nivoa šećera u krvi vrednosti oko 100.000 dinara.

Na donaciji, ali i interesovanju za njihov rad i potrebe, gradonačelniku i Gradskoj upravi zahvalila se načelnik Internog odeljenja Opšte bolnice Bor dr Blagica Đorić Stojčevski.

Da podsetimo, da je u Boru do sada registrovano blizu 6.000 pacijenata obolelih od dijabetesa, tako da su redovne kontrole i sve aktivnosti u cilju prevencije ove bolesti od presudne važnosti za zdravlje Borana, posebno mladih.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *