Još 16 poljoprivrednika dobilo subvencije

BOR-U sali Skupštine grada Bora uručena su rešenja o raspodeli subvencija za kupovinu voćnih sadnica i  priplodnih junica i ovaca. Rešenja je potpisalo 16 poljoprivrednih proizvođača na području  Grada Bora, po šest za sadnice i ovce i četiri za junice. Poljoprivrednici smatraju da su subvencije važna pomoć, koja ih stimuliše za dalji rad.

Dobio sam subvencije za priplodne ovce. Učestvovao sam u prvom i u drugom krugu. Ukupno sam kupio 30 ovaca“, istakao je Novica Adamović iz Metovnice.

Stočar Lale Simonović gaji dvadesetak grla na savremeno opremljenoj farmi.

„Sada sam uzeo dve junice i zaista mi mnogo znači ova pomoć lokalne samouprave“, kaže Simonović.

U prethodnim rokovima planirani  novac  za pomoć  poljoprivrednicima nije bio utrošen. Zato je  Grad Bor je ponovo raspisao konkurs za mere koje njih  najviše interesuju .  Za ove podsticaje lokalna samouprava je izdvojila dva i po miliona dinara i novac će na račune biti uplaćen za petanestak dana.

Preostala sredstva ćemo prenameniti  na narednoj sednisi Skupštine Grada, pošto imamo veliki broj zainteresovanih za mehanizaciju“, naglasio je Ljubiša Repedžić, član Gradskog veća.

„Svake godine poljoprivreda se razvija zahvaljujući vrednim i marljivim poljoprivrednicima,ali i subvencijama  Grada Bora. Ovo je dobra praksa i siguran sam da nam ostatak Srbije zavidi na ovim merama“, rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora .

Interesovanje  za podsticaje lokalne samouprave na području Bora  je u porastu svake godine, pre svega, jer su sami poljoprivrednici odlučivali kako i na koji način raspodeliti novac. U skladu sa ovakvom odlukom i u narednoj godini biće povećana finansijska sredstva za subvencionisanje poljoprivrede.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *