Donacija prosvetnih radnika borskoj Bolnici

Bor- Tokom druge humanitarne akcije „Borska prosveta za radost dečijeg sveta“, u kojoj su učestvovali svi prosvetni radnici u Boru, od obdaništa do Tehničkog fakulteta, prikupljeno je stotinak hiljada dinara. Ovoga puta od tog novca odlučili su da pomognu Odeljenju borske opšte bolnice.

Borski prosvetni radnici poklonili su danas dečijem odeljenju Opšte bolnice u Boru igrovno didaktički materijal, posteljine, pelene i sve što je neophodno deci koja su ovde na lečenju“, rekla je Aleksandra Mitevski sa Tehničkog fakulteta .

Preporuka pedijatra je da deca što kraće borave u bolnici, a kad već nema drugog izbora, lekari se trude da im na odeljenju bude što prijatnije.

Igračke i sve ostalo će svakako pomoći  deci da im lečenje što brže prođe“, rekla je dr.Slavica Vučković, pedijatar.

Inicijativa borski prosvetnih radnika o prikupljanju novčanih priloga za mališane potekla je prošle godine. U sklopu raznih sportskih druženja, poetskih večeri  i drugih kulturnih manifestacija odlučili su da prikupljaju dobrovoljne priloge kako bi najmlađima ulepšali detinjstvo.

Namera im je, dodaju prosvetari  da u ovu humanitarnu akciju, jedinu takve vrste  u Srbiji, uključe i sve kolege sa području Timočkog regiona. Deca se raduju malim stvarima i njihov osmeh  najveći je poklon svima onima koji žele da im učine što srećnije detinjstvo.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.