Sajam zapošljavanja u Boru 18. aprila

BOR – U organizaciji borske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Ustanovi sportski centar u četvrtak, 18. aprila od 11 časova biće otvoren 16. Sajam zapošljavanja. Sajam je prilika za poslodavce da predstave svoja preduzeća, slobodna radna mesta i dođu do radnika odgovarajućih kvalifikacija.

Pozivam sve poslodavce koji će u bliskom periodu ili u narednih nekoliko meseci imati potrebe za prijemom novih radnika da dođu na sajam, jave se Nacionalnoj službi, da se uključimo zajedno u organizaciju sajma i takođe bih pozvala i nezaposlena lica da se odazovu po osnovu uputa koji će davat naši savetnici“, kaže Sonja Stanković, direktor filijale NSZ u Boru.

Osim za poslodavce, sajam je prilika i da se nezaposleni informišu o ponudi poslova na tržištu rada, potencijalnim poslodavcima i  konkretnim mogućnostima da dođu do zaposlenja.

Nezaposlenim licima sajam omogućava neposredni kontakt sa poslodavcima i takođe da vide koja se zanimanja trenutno traže u lokalnoj sredini i da onda u odnosu na takvu tražnju opredele i neke svoje prioritete“, dodaje Sonja Stanković, direktor filijale NSZ u Boru.

Da bi mogli da učestvuju na sajmu poslodavci moraju da se prijave u Nacionalnoj službi za zapošljavanje. Sva nezaposlena lica koja su u postupku traženja posla, za sajam bi trebalo da pripreme radnu biografiju kako bi tog dana mogla i da apliciraju za posao kod odabranih poslodavaca.

Obavezno bi trebalo da ponesu radnu biografiju, i više njih ukoliko smatraju da ispunjavaju uslove da podnesu prijavu kod nekoliko poslodavaca, jer će im onda za svakog poslodavca trebati radna biografija. Mi uvek u okviru našeg organizacionog dela ponesemo i blanko radne biografije tako da će oni koji dođu i bez toga moći na samom sajmu da popune radnu biografiju i predaju je poslodavcu. Znači još jednom poziv svim poslodavcima kojima su potrebni radnici i koji žele da vide na licu mesta kakvo je raspoloživo tržište radne snage u Boru da 18. aprila dođu na sajam i da se par dana ranije se jave službi kako bi smo mi proverili podatke koji su potrebni za sajam“ rekla je Sonja Stanković, direktor filijale NSZ u Boru.

U organizaciji 16. Sajma zapošljavanja osim borske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje učestvuju lokalna samouprava i ustanove Sportski centar i Centar za kulturu.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *