Dosta posla za majdanpečko Preduzeće za puteve i gradjevinsko zemljište

MAJDANPEK – Za zaposlene u Javnom preduzeću za puteve i građevinsko zemljište Majdanpek prelazak sa zimskog na letnje održavanje nije značilo i manje posla, naprotiv. Česte kiše i visoke temperature uslovile su ovog leta bujanje vegetacije, pa je tako košenje zelenih površina u gradu postalo svakodnevni posao.

Do sada smo imali već 600 košenja i to je zaista dosta veći broj od uobičajenog. Pored toga, iznošenje nekomunalnog, odnosno kabastog otpada, koje se po pravilu obavljalo dva puta nedeljno, sada se radi svakodnevno”, ističe Dejan Mladenović, vršilac dužnosti direktora ovog majdanpečkog preduzeća, u čijoj nadležnosti je i održavanje horizontalne i vertikalne signalizacije.

Zbog dotrajalosti sistema još iz 1971. godine, sutra će biti zamenjen komandni pult, posle čega će semafori raditi bez zastoja, što je u poslednje vreme bio čest slučaj. Takođe, samo sa ispravnim semaforima mogu se organizovati časovi Auto škole i polaganje vozačkih ispita.

Pored redovnih aktivnosti za zaposlene u Preduzeću za puteve tokom juna bilo je dosta posla i u smislu sanacije posledica velikih poplava koje su zadesile sela Gornje Reke u Opštini Majdanpek, kada je došlo do značajnog oštećenja puteva, ali i potrebe za odvoženjem nagomilanog šuta i drugog nekomunalnog otpada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *