Dovoljno uglja za start grejne sezone

BOR – Na zalihama borske Toplane ima oko 10.000 tona uglja. To je, prema rečima nadležnih u ovom preduzeću dovoljno za početak grejne sezone. Dogovorena je i dalja, sukcesivna isporuka ovog energenta, a najavljeno je i ponovo aktiviranje kotla na mazut, koji će biti alternativa za grejanje grada.

Kada je reč o preduzetim remontima, rečeno je da se ovaj posao relizuje predviđenom dinamikom, ali da se ozbiljnija rekonstrukcija toplovodne mreže, međutim, očekuje  izgradnjom nove toplane. Borskoj Toplani poseban problem predstavlja i odliv kvalifikovanih radnika, pa je jedino rešenje da se, kao i prethodne sezone, upošljavaju radnici iz drugih gradova.

Pogone ovog preduzeća obišao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić sa saradnicima kako bi se uverio u dinamiku priprema za predstojeću sezonu grejanja. Izrazio je zadovoljstvo količinom uglja na depou Toplane i preduzetim remontima.

Milikić je obećao da će se iz gradskog budžeta sufinansirati ekonomska cena grejanja koja je sada iznad platežne moći većine građana, a najavio je i jednokratnu pomoć za meštane sela i grada za kupovinu ogreva, u iznosu od 12 do 15.000 dinara, po domaćinstvu.

Inače, prosečna potrošnja uglja za grejanje Bora po sezoni je oko 50.000 tona.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.