„Zajednička rešenja za efektivnim upravljanjem rizicima“

MAJDANPEK – Završnom prezentacijom u Mesnoj zajednici Mosna zvanično je okončan projekat „Zajednička rešenja za efektivnim upravljanjem rizicima“, koji je realizovan u partnerstvu sa rumunskom opštinom Šišešti, kroz Interreg IPA Program prekogranične saradnje Rumunija – Srbija.

Ukupna vrednost projekta, koji je sa 85 odsto finansirala Evropska unija, iznosila je blizu 432 hiljade evra, od čega je trećina bila opredeljena za Mesnu zajednicu Mosna, za dodatno opremanje nedavno izgrađenog Centra za upravljanje vanrednim situacijama.

Zahvaljujući ovom projektu i dodatnom opremanju našeg Centra stekli su se uslovi za registraciju Dobrovoljnog vatrogasnog društva u selu. Kroz ovaj projekat, za koji smo konkurisali zahvaljujući Opštini Majdanpek, dobili smo manje mobilno vatrogasno vozilo, zatim čamac za spasavanje, uz ronilačku opremu, potom agregate i pumpe, tako da smo u potpunosti opremljeni za delovanje u slučaju raznih vrsta rizika, od elementarnih nepogoda do nesreća“, naglašava Ljubiša Jovanović, predsednik Saveta MZ Mosna.

U okviru završne prezentacije projekta, koji je trajao prethodnih 16 meseci, organizovana je edukacija za sve meštane ovog sela, kao i predstavnike privrede ovog kraja, o snalaženju u različitim rizičnim situacijama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.