Druga Noć istraživača „BONIS 2015“ u Boru

0

Manifestacija Noć istraživača „BONIS 2015“, 25. septembra održana je i u Studentskom centru u Boru pod sloganom „Nauka i mašta mogu svašta“. Posetioci su i ove godine imati priliku da se druže sa naučnicima – istraživačima koji su im različitim aktivnostima, kreativnim radionicama, prezentacijama i izložbama približiti svet nauke i pokazali kako nauka utiče na svakodnevni život.

„Ove godine je manifestacija masovnija u odnosu na prvu, prošlogodišnju. Zadovoljni smo i posetom i učesnicima. Imamo oko 80 demonstratora koji su prisutnima pokazali 50 eksperimenata iz oblasti fizike, hemije, biologije, matematike, sve nauke koje đaci proučavaju tokom školovanja, ali se ovim ogledima nauka približava deci na jedan vrlo zanimljiv način, pa je samim tim i više zavole“rekla je, između ostalog, Nataša Ranđelović iz Društva mladih istraživača Bor.

Noć istraživača „BONIS 2015“ organizovali su Tehnički fakultet u Boru, Društvo mladih istraživača Bor, Studentski centar i Osnovna škola „Dušan Radović“ u Boru, a svojim učešćem doprinos su dale i OŠ „Stanoje Miljković“ u Brestovcu,OŠ „Branko Radičević“ u Boru, Ekonomsko-trgovinska škola i Gimnazija „Bora Stanković“.

[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“450″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x37ueuz“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *