Druga zlatna medalja za Bobanu na Evropskom prvenstvu u Poljskoj

BOR, VROCLAV – Borska takmičarka i reprezentativac Srbije u streljaštvu Bobana Momčilović Veličković osvojila je i drugu zlatnu medalju na 50. Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Vroclavu, ovoga puta ekipno u gađanju vazdušnim pištoljem na 10 metara.

Srpski tim u kome su, osim Bobane, bile Zorana Arunović i Jasmina Milovanović bio je u borbi za prvo mesto bolji od selekcije domaćina Poljske i do zlata su stigle ukupnim rezultatom 16:12 u serijama. Na početku programa Srbija je osvojila prvo mesto u drugoj fazi ekipnih kvalifikacija i plasirala se u meč za zlato. Treće mesto i bronzanu medalju osvojila je selekcija Nemačke koja je u borbi za medalju bila bolja od Italije.

Bobana Momčilović Veličković je prethodno osvoljila zlatnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji u gađanju vazdušnim pištoljem sa deset metara.

Medalje za Srbiju osvojio je i miks Zorana Arunović i Damir Mikec, koji su osvojili srebrnu medalju i Andrea Arsović koja je stigla do bronzane medalje u gađanju iz vazdušne puške na 10 metara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *