Drugi uspon na Veliki krš

BOR- U dugom zimskom usponu na Veliki krš, kod Bora, učestvovalo je više od 140 planinara svih uzrasta iz 11 društava, od kojih deset iz Timočkog regiona. Broj učesnika je veći u odnosu na lanjski , što ukazuje na veliko interesovanje mladih za ovaj zimski sport. Pre samog starta planinarima se obratio predsednik Opštine Bor Aleksandar Milikić koji je izrazio veliko zadovoljstvo što se ove godine lokalna samouprava, uz pomoć mesne zajednice Krivelj, uključila u ovu tradcionalnu manifestaciju.

Za nas je jako bitno da umemo i hoćemo da pomognemo ovakve manifestacije, jer upravo ste vi najbolji promoteri onoga što opština Bor nudi. Očekujemo da i naredne godine ponovo dođete“, rekao je predsednik Opštine Bor Aleksandar Milikić.

Među mnogobrojnim planinarima u akciji su učestvovali i članovi Planinarsko smučarskog društva Crni vrh u Boru koji su kao domaćini i ove godine uspon na Veliki krš dobro pripremili.

Juče smo bili na Velikom kršu, pripremili stazu, postavili na kritičnim mestima užariju tako da ne očekujemo neke probleme“, istakao je Uroš Velić iz borskog društva

Zimski uspon na Veliki krš jedna je od najznačajnijih akcija Paninarskog saveza Timočkog regiona. Zato i ne čudi inicijativa PSD- a Bor da zajedno sa Mesnom zajednicom Krivelj i Turističkom organizacijom od iduće godine ovu akciju uvrste u redovan plan turističke ponude.

Zadnje dve godine učestvuju društva iz celog Timočkog regiona, a mi više od tri decenije organizujeno uspon na Veliki Krš“, rekao je Borko Gajić iz Planinarsko smučarskog društva Crni vrh u Boru.

PSD Bor ima tu čast da počne i završi planinarsku sezonu u našem regionu. Ovo je dobar način druženja gde se redivno posećujemo inače imamo 17 akcija u planu našeg saveta, istakao je Boban Đorđević, predsednik Planinarskog saveza Timočkog regiona.

 Ukupna dužina staze na Velikom kršu je šest kilometara, a učesnicima su za uspon i povratak bila potrebna tri sata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *