Društvene mreže u službi poslovanja

BOR – Pravilnim nastupom na društvenim mrežama privredni subjekti mogu značajno da unaprede svoje poslovanje, dođu do novih klijenata i postanu prepoznatljivi. Pažljivim kampanjama na internetu proizvode mogu učiniti vidljivijim, a kreativnim reklamama u kratkom roku oni mogu postati brend. Prednost internet marketinga je i što su troškovi daleko manji, a efekti veći, rečeno je na prezentaciji „Društvene mreže u službi poslovanja“ koju je RARIS, u saradnji sa lokalnom samoupravom i Biznis inkubator centrom, organizovao u Boru.

„Društvene mreže svima, a posebno onima koji započinju posao, mogu  mnogo pomoći. Kao deo digitalnog marketinga koji je poslednjih godina u ekspanziji, društvene mreže nam pomažu da dođemo do tačno targetiranih kupaca, prikažemo im reklamu i uradimo to za mali novac“, kaže Uroš Stanikić, marketinški stručnjak.

Rezultati istraživanja o zastupljenosti internet marketinga koje je RARIS sproveo početkom godine pokazuju da mali broj privrednika u istočnoj Srbiji koristi internet u svrhu promocije poslovanja. Oni koji to i čine, uglavnom internet koriste na pogrešan način, pa ih je neophodno pravilno usmeriti.

„To istraživanje nije pokazalo zadovoljavajuće rezultate. Zato smo u opštinama istočne Srbije organizovali ovu prezentaciju, a svako ko bude želeo može da se prijavi i za radionicu čiji je cilj da pokaže mogućnosti unapređenja poslovanja upotrebom društvenih mreža. Sve navedeno je deo jedne šire inicijative za uspostavljanje Internet marketing centra istočne Srbije“, ističe Anita Lazarević iz RARIS-a.

Prezentacija o upotrebi društvenih mreža u poslovanju, privukla je pažnju i onih koji već rukovode preduzećima, a posebno mladih – budućih preduzetnika.

„Prezentacija je bila izuzetno posvećena. Drago mi je što se veliki broj mladih – budućih preduzetnika pojavio danas, kojima će ova prezentacija i korišćenje marketinga i interneta u poslovanju veoma značiti“,  kaže Milena Stanojković, član Veća opštine Bor.

Osim u Boru, prezentacija, koju RARIS organizuje u saradnji sa Regionalnom agencijom Srbije RAS, biće održana i u ostalim gradovima Timočke krajine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *