Zapošljavanje i parkinzi, problemi žitelja MZ „Bakar“ i „Rudar“

BOR- Prilikom posete predsednika Opštine Bor Aleksandra Milikića i njegovih saradnika mesnim zajednicama Bakar i Rudar u Boru više od stotinu žitelja obratilo se za pomoć u rešavanju, pre svega, ličnih problema. Najveći broj je istakao problem zapošljavanja.

Završila sam Tehnički fakultet i čekam dve godine posao. Došla sam da pitam da li mogu da mi pomognu“, požalila nam se jedna mlada Boranka. Lokalna samouprava će i u narednoj godini nastaviti da rešava problem zapošljavanja.

Lokalnim akcionim planom zapošljavanja Opština Bor predvidela je 30 miliona dinara, a država će preko Nacionalne službe zapošljavanja izdvojiti još 40 odsto tih sredstava. Imamo situaciju da je veliki broj zaposlenih skoro pred penzijom, i njih mora da zameni neko ko je školovan i zna da radi, rekao je, na prijemu građana“, predsednik Opštine Bor Aleksandar Milikić.

Od komunalnih problema u centru grada najznačajniji je nedostatak parking prostora . Bor je jedan od urbanistički najuređenijih gradova u Srbiji, ali prilikom projektovanja frekvencija saobraćaja je bila mnogo manja. Danas, međutim, broj vozila je znatno veći što zahteva i dodatne parking prostore.

Parking prostori su problem u okoloni Sanačkog smeštaja, kao i na potezu ulica Moše Pijade, prema Jovanu Dučiću i Đorđa Andrejevića Kuna. Mislim da ćemo naredne godine budžetom predvideti parkinge kod Samačkog smeštaja i na nekim drugim mestima gde nam to dozvoljavaju urbanistička rešenja“, dodao je Aleksandar Milikić.

U razgovoru sa predstavnicima lokalne samouprave, žitelji mesnih zajednica Rudar i Bakar istakli su, takođe, probleme socijalne prirode, zatim i grejanja i asfaltiranja pojedinih poprečnih ulica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *