Druženje Borana u parku na „Drugom kilometru“

BOR- Uz zvuke gitare započelo je još jedno druženje građana koji su odrastali i stasavali u parku na Drugom kilometru u Boru. Bilo je to veče dobre muzike, nostalgije, prisećanja na dane koje su kao deca provodili u Pulijevom parku, kako su ga zvali. Tada je sve bilo drugačije, sa setom govore deca Bora rođena pedesetih i šezdesetih. Nisu imali kompjutere, mobilne telefone, ali sreću su pronalazili u malim stvarima, u druženju baš u ovom parku koji je za njih drugačiji od svih ostalih u gradu.

Godine su prolazile i kako to obično biva mnogi su napustili Bor, ali ga ne zaboravljaju. Druženje sa starim prijateljima je dovoljan razlog da se ponovo vrate, pojedinci čak i iz Švajcarske.

U Švajcarskoj živim 30 godina i volim da dođem na ovo druženje. Prisetimo se onih naših dana kada smo u ovom parku igrali klikere i vrteli se na ringišpilu, a rađale su se tu i prve ljubavi“, kaže Branislav Dragulović.

Organizatori druženja u parku  na drugom kilometru su Nenad Vasiljević „Neške“, Aleksandar Nikolić „Ringo“ i Zoran Nikolić „Ćetke“. Jedini razlog za organizaciju ovog nesvakidiašnjeg druženja je  zato što vole svoj grad i žele da tu veliku ljubav prenesu i na svoju decu koju je većina borana povela sa sobom.

Želimo da našu ljubav prema parku i Boru prenesemo i deci. Ovaj park je bio nekada mnogo lepši i bio nam je omiljeno mesto sastajanja. Želeli bi da naredne godine ovaj večernji program produžimo na celodnevni“, dodaje jedan od organizatora Nenad Vasiljević „Neške“.

 U parku na drugom kilometru u Boru proteko je još jedno veče za pamćenje. Kao i prethodna dva, uspešno samo zahvaljući entuzijazmu njih trojice. Bilo bi dobro da ono postane tradicionalno, uz to i osmišljenije, a za to nije dovoljna samo ljubav i entuzijazam pojedinaca, već i pomoć šire društvene zajednice. Ovakvo veče to zaslužuje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *