Dvadeset dve godine rada Televizije Bor

BOR – U protekle 22 godine, Televizija Bor bila je svedok vremena i događaja. I onih lepih i onih manje prijatnih, ali je bila i ostaće uvek objektivna televizija, koja je izveštavala profesionalno i znalački. Na svoj 22. rođendan, Regionalna televizija Bor svojim gledaocima omogućila je i prijem digitalnog signala.
 
„Moram priznati da je ovo veliki dan, 22 godine rada je veoma dug period, to je punoletstvo i po engleskim principima, a ne samo po našim. Ja tim povodom upućujem iskrene čestitke, ne samo direktoru već i svim zaposlenim u ovoj cenjenoj medijskoj kući na krajnje racionalnom i objektivnom informisanju građana. Televizija Bor je bila prisutna u svim kritičnim momentima da objektivno snimi i prikaže događaje od izuzetnog značaja za građane istočne Srbije, ne samo bitne događaje u RTB-u Bor i opštini Bor već i o događajima značajnim za državu Srbiju. Ovom prilikom izražavam zahvalnost, posebno direktoru koji je imao viziju da i najudaljenija sela u borskoj opštini, kao što je Gornjane, dobiju čistu sliku Televizije Bor. Takođe, zahvaljujem na objektivnom izveštavanju o izgradnji kapitalnog objekta u RTB-u Bor, a to je nova topionica i Fabrika sumporne kiseline i molim građane da imaju razumevanje što se još uvek ponekad oseti sumpor dioksid, ali to je samo zbog uhodavanja sistema, već za neki dan, obećavam, toga više nikad u Boru neće biti“rekao je, između ostalog, Blagoje Spaskovski, generalni direktor  RTB-a Bor, prisustvujući otvaranju nove režije Televizije Bor koja od ovog dana emituje digitalni televizijski signal.

„Veoma je bitno da imate podršku za sve ideje koje su pozitivne. Gospodin Spaskovski je to razumeo od prvog dana i ja mu na tome zahvaljujem, a istu zahvalnost upućujem i opštini Bor koja je shvatila viziju koju smo joj predočili u kom pravcu Televizija Bor treba da se razvija. Kada je reč o samoj digitalizaciji, mi smo završili jednu veoma bitnu fazu, za godinu dana uložili smo 55 hiljada evra sopstvenih sredstava i na vreme smo omogućili da distributeri preuzmu naš digitalni signal i emituju ga, čime smo pokrili celu teritoriju istočne Srbije. Država je prepoznala naše dobre namere i naš pozitivan stav i rad. I ministarstva prepoznaju naš pozitivan stav, pre svega kada je reč o informisanju na jezicima nacionalnih manjina, čime je smanjena tenzija koja je postojala pre izvesnog vremena. Mi ćemo i dalje biti oslonac države, pre svega u propagiranju pravih kulturnih vrednosti, kao i na polju informisanja na jezicima nacionalnih manjina“rekao je Vladan Novović, direktor javnog preduzeća „Štampa, radio i film“ u Boru.

Nastojanja  rukovodstva i zaposlenih u Televiziji Bor neće se zaustaviti samo na emitovanju digitalnog signala, već će i ubuduće uložiti maksimalne napore da gledaoce, ne samo na teritoriji istočne Srbije, informiše o svim bitnim događajima, već da program obogati i u ostalim  elementima televizijskog programa. Povodom 22. rođendana Televizije Bor, pojedinim  radnicima  dodeljena su i prigodna priznanja za dugogodišnji rad u ovoj medijskoj kući.

[iframe src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2ppib7″ width=“600″ height=“450″ frameborder=“0″ allowfullscreen=“allowfullscreen“ ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *