Eko akcija „Čisto iz ljubavi“ organizovana u Boru

0

Divlja deponija u naselju „Sloga“ u Boru bila je poligon za realizaciju akcije čišćenja koju kompanije Lidl sa partnerima organizuje širom Srbije. Slogan akcije je „Čisto iz ljubavi“ gde eko volonteri pokušavaju da angažovanjem na terenu motivišu građane da im se pridruže.

MZ SLOGA, BOR – Na području borske Mesne zajednice „Sloga“ organizovana je akcija uklanjanja smeća pod sloganom „Čisto iz ljubavi“. Ova ekološka akcija koju organizuje kompanija Lidl Srbija održava se u mnogim gradovima da bi se među lokalnim stanovništvom podigla svest o značaju zaštite okoline i da bi se oni motivisali da se priključe. Partner ovogodišnjeg Eko karavana u Srbiji je novosadsko Udruženje „Čepom do osmeha“ koje sa bavi sakupljanjem plastičnih čepova i od prikupljenih sredstava kupuje pomagala za decu sa smetnjama u razvoju na području cele Srbije. Akciji čišćenja odazvali su se i volonteri Doma omladine u Boru.

Osim čišćenja divljih deponija u našem udruženju se fokusiramo i na ekološku edukaciju najmlađih, a raznim aktivnostima pokušavamo i da socijalizujemo decu sa invaliditetom i da im pomognemo u skladu sa našim mogućnostima“ istakla je Miljana Budisavljević iz Udruženja „Čepom do osmeha“.

Ekološka akcija „Čisto iz ljubavi“, nakon Bora biće organizovana u Kraljevu, Lapovu i Goču, a organizatori očekuju dobar odziv ekoloških aktivista, organizacija, učenika, studenata, građana i predstavnika lokalnih samouprava.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *