U borskom Domu zdravlja u nedelju preventivni pregledi

0

Na inicijativu Ministarstva zdravlja, u mnogim zdravstvenim ustanovama u Srbiji, svakog vikenda organizuju besplatne preventivne preglede stanovništva. Pregledi se organizuju bez prethodnog zakazivanja, a osim standardnih kontrola stanja organizma, građani su u prilici da obave i specijalističke preglede. Prevetivni pregledi biće organizovani ove nedelje i u borskom Domu zdravlja.

BOR – Ministarstvo zdravlja u više od 160 zdravstvenih ustanova u Srbiji, vikendom organizuje preventivne preglede stanovništva. U Boru će pregledi biti održani u Domu zdravlja, u nedelju od 8 do 17 sati. Za pregled nije potrebno zakazivanje, a već uobičajno građani imaju mogućnost da provere nivo šećera u krvi, krvnu sliku i pritisak, da urade ekg, a po potrebi i ultrazvučni pregled abdomena.

Pozivam naše građane da dođu i provere svoje zdravlje jer ovakvim akcijama Ministarstvo zdravlja želi da podigne svest ljudi o značaju redovnih kontrola, a ne, kao u praksi da se medicinska pomoć traži samo kada se pojave tegobe“ naglasila je dr Ana Golubović Spasojević direktor Opšte bolnice Bor.

Građani koji dođu toga dana na preglede, a njihovi rezultati pokažu da njihovo zdravstveno stanje nije u granicama normale, biće pozvani na dodatnu kontrolu naredne nedelje, nakon koje će u zavisnosti od potrebe biti poslati na dalju dijagnostiku i lečenje odgovarajućem lekaru specijalisti“ napomenula je dr Vesna Radosavljević direktor Doma zdravlja Bor.

S obzirom na to da su prevencija i rana dijagnostika od ključnog značaja za pozitivan ishod lečenja svake bolesti, resorno ministarstvo ovim pregledima želi da ukaže na njen značaj i da ove kontrole učini pristupačnijim građanima.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *