BOR – Nekolicina žena u naselju Bor 2 osnovala je nedavno Aktiv žena Mesne zajednice „Napredak“sa idejom da na kreativan i edukativan način, organizuju različite aktivnosti za decu i tako obeleže sve važne datume u godini. Prva je bila Eko radionica povodom Dana planete Zemlje.

Početkom novembra, par nas majki oformile smo Aktiv žena, a ovom prilikom pozivamo i ostale dame iz naselja, od devojčica do starijih gospođa, da nam se pridruže. Rešile smo da sve velike datume obeležimo sa decom, da njima bude što zanimljivije. Danas smo povodom Dana planete Zemlje organizovale Eko radionicu gde deca crtaju i druže se, razgovaramo o planeti i očuvanju prirode, oduševljeni su i mislim da smo uradile odličnu stvar. Imamo još dosta planova za naredni period. Želimo da se izborimo sa divljim deponijama, da oplemenimo zelene površine koje naše naselje poseduje, zasadimo drvored i cveće, a organzizovaćemo i neka sportska takmičenja za decu na terenima u naselju. Prva naredna radionica biće na Veliki petak, kada Savet Mesne zajednice „Napredak“, tradicionalno organizuje farbanje uskršnjih jaja, pa ćemo se i mi pridružiti“, kaže Aleksandra Nikolić.

Mališani su na Eko radionici družili i zabavili, a pri tom naučili nešto o očuvanju prirode. Druženje i učenje kroz igru, razvoj kreativnosti i ekološke svesti, veoma su značajni za decu u ranom uzrastu, jer se zdrave navike najbolje stiču od malena, pa je današnja radionica imala višestruke koristi, kako za decu tako i za majke koje su kvalitetno provele dan sa mališanima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *