Ekonomsko trgovinska škola u Boru dobila savremeni kabinet

0

BOR-U sklopu projekta „Škola kao nacrtana za Vas“ Eurobank Direktna, uz podršku Ministarstva prosvete, donirala je Ekonomsko trgovinskoj školi u Boru računarsku opremu vrednosti većoj od 500 hiljada dinara koja će se koristiti za realizaciju stručnih predmeta iz oblasti ekonomije i turizma. Ulaganja u obrazovni vaspitni sistem su od izuzetnog značaja i do sada je u sedam gradova u Srbiji otvoreno devet informatičkih kabineta.

Verujem da će nastavnici i učenici iskoristitit ovu donaciju i kada završe ovu školu biti spemni za tržišne uslove  i znati kako da odgovore visokim kriterijumima koji zahtevaju budući poslovi u bankma i osiguravajućim društvima“, rekao je Zoran Kasalović, državni sekretar Ministarstva prosvete.

Kada smo započeli ovaj projekat naša ideja je bila da učenicima ekonomskih škola poboljšamo uslove i način rada i da im približimo praksu i verujem da smo na tom putu i uspeli“, istakla je Slavica Pavlović, predsednik Izvršnog odbora Eurobank Direktne.

Donacija je od velikog značaja i za lokalnu samoupravu, koja je i do sada iz budžeta Grada izdvajala značajna sredstva za razvoj obrazovanja.

Nama je velika čast što su donatori prepoznali ovu školu kao mesto gde vredi uložiti sredstva. I Grad Bor izdvaja velika sredstva za razvoj školstva i ovo je samo dodatak celoj priči“, naglasio je Igor Janković, član Gradskog veća.

Dobijali smo mnoge donacije, možda i vrednije, ali ova je za nas od posebog značaja, naglasila je Svetlana Radosavljević, direktor Ekonomsko trgovinske škole.

Osim ulaganja u opremu, u projekat su uvedene i dve novine, jedna su virtuelni muzeji, a druga je gostujući predavač. Ovaj put to je bio pisac i novinar Vanja Bulić koji je razgovarao sa učenicima Ekonomsko trgovinske škole. Na prigodnoj svečanosti predstavnicima resornog ministarstva, Eurobank Direktne i Gradske uprave podeljene su zahvalnice za doprinos u razvoju ove srednjoškolske ustanove.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *