Ekonomsko-trgovinska škola u Boru upisuje 90 učenika

BOR – Ekonomsko trgovinska škola u Boru u novoj školskoj 2020/21. godini kao i ranijih godina, ponudiće obrazovne profile iz područja rada ekonomija, pravo administracija i trgovina ugostiteljstvo i turizam.

Ekonomsko trgovinska škola u Boru u novoj školskoj godini kao i do sada ponudiće obrazovne profile iz područja rada ekonomija, pravo administracija i trgovina ugostiteljstvo i turizam. Ukupno 90 učenika moći će da konkuriše za četvorogodišnje obrazovne profile ekonomski tehničar 30 učenika, turističko hotelijerski tehničar 30 učenika, i trogodišnje profile trgovac i kuvar po 15 učenika. Ove godine umesto smera poslovni administrator, koje nam na žalost nije odobreno, postoji mogućnost da škola ponudi profil tehničar obezbeđenja, ako nadležno Ministarstvo odobri ovaj predlog. Prema zvaničnom kalendaru, prvi upisni krug biće organizovan 8. i 9, a drugi 11. jula„, kaže Svetlana Radosavljević direktor ove obrazovne ustanove.

Ekonomsko trgovinska škola je savremeno opremljena računarima i internet mrežom, poseduje multimedijalnu salu za realizaciju predavanja i prezentacije projakata, a osim obaveznih, učenici mogu da izaberu i izborne predmete kao i vannastavne aktivnosti kroz koje neguju i razvijaju talente. Po završetku ove srednje škole, đaci su osposobljani za samostalno obavljanje delatnosti ali i dalje školovanje na velikom broju srodnih fakulteta, kaže Svetlana Radosavljević direktor ove obrazovne ustanove.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *