Evropska nedelja sporta u Zaječaru

ZAJEČAR – Evropska nedelja sporta u Zaječaru počela je košarkom na sportskim terenima Osnovne škole „Hajduk Veljko“. Manifestaciju je otvorio Milan Stanković, pomoćnik gradonačelnika za sport.

Obeležavanje je nastavljeno rukometom na sportskim terenima na Popovoj plaži,  gde su rukometaši i rukometašice Rukometnog kluba Zaječar održali javni trening. Iz ovog kluba izražavaju zahvalnost sportskom savezu jer ih je uključio u jedan ovako veliki događaj.

Mladi rukometaši i rukometašice, jesu mladi, ali većina njih u ovom sportu ima iskustvo veće od jedne decenije, a neretko se osim rukometa, bave i drugim sportovima i svesni su značaja ove manifestacije.

Evropska nedelja sporta se obeležava već sedam, godina. Poslednje četiri godine ona se obeležava i u Zaječaru, a organizaror je Sportski savez grada Zaječara, uz podršku grada i u saradnji sa gradskim sportskim klubovima i školama.

Evropska nedelja sporta trajaće do 30. septembra, do kada će u Zaječaru svakodnevno biti organizovan niz javnih i pokaznih treninga u različitim sportskim disciplinama, a koji će biti potpuno otvoreni za sve zainteresovane, a pre svega najmlađe.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *