Jesen u Zoo vrtu Bor

BOR – Jesen je i kalendarski stigla, a osim zlatnih boja koje prirodi daju novi izgled, borskom zoo vrtu jesen donosi nove aktivnosti.

Definitivno se naše aktivnosti menjaju, čak se i uvećavaju sa dolaskom jeseni, jer se nalazimo u listopadnoj šumi. Glavni akcenat, kada je reč o održavanju higijene vrta je na sakupljanju lišća, ali nam je ove godine to dosta lakše da obavimo, jer nam je Nacionalna služba za zapošljavanje putem javnih radova dodelila pet radnika koji su trenutno angažovani u vrtu. Sukcesivno se nabavlja i hrana za životinje, a početkom jeseni i ti poslovi se intenziviraju i polako se puni senara za hladnije, zimsko vreme“, kaže Slađana Savić, portparol JP „Zoo vrt“ Bor.

Atrakcija, prvenstveno za najmlađe, ali i za sve ostale posetioce vrta su i dalje pitome patuljaste kozice koje šetaju stazama vrta zajedno sa posetiocima. Osim toga, stanovnici vrta imaju stalne prinove koje takođe privlače pažnju dece.

Naš vrt je poznat po stalnim prinovama i to pokazuje koliko brinemo o našim životinjama. Poslednja prinova koju smo dobili je tele domaće krave buše koje je na svet došlo pre sedam dana“, kaže Slađana.

Kada je reč o letnjoj sezoni, ove godine je zabeleženo oko pet hiljada poseta, što je znatno veći broj u odnosu na 2020. Cena ulaznice i dalje je 150 dinara, ali je radno vreme prilagođeno jesenjem režimu rada, pa je vrt otvoren svakog dana od 10 do 19 časova.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *