Festival malih pozorišnih formi

ZAJEČAR – Otvarajući Festival malih pozorišnih formi, direktor pozorišta Vladimir Đuričić je podsetio da je prethodnih godina ovaj festival otvarao Ivan Bekjarev, koji je prošle godine, nažalost, preminuo, a da ćemo mu se na najbolji način odužiti time što će festival iz godine u godinu rasti i biti sve bolji.

Nakon svečanog otvaranja počeo je takmičarski deo Festivala izvođenjem  monodrame “Zemlja vukova” Kazališta Ulisis iz Zagreba i Akademije primjenjenih umjetnosti iz Rijeke, po tekstu Tonke Mršić i Gale Nikolić, u režiji Gale Nikolić i izvođenju Tonke Mršić. Ova monodrama je po žanru crna komedija sa elementima apsurda. Inspirisana je stvarnim pričama i prožeta autobiografskim delovima.

U takmičarskoj konkurenciji publika će do kraja festivala videti još četiri predstave. „Čaj sa Kublaj kanom“ u izvođenju Jugoslava Krajnova, monodramu „Živojin Mišić“ u izvođenju Boška Puletića, „Nina“ u izvođenju Nikoline Vujević i „Poslednja šansa“ u izvođenju Suzane Petričević. U čast nagrađenih, 14. oktobra biće izvedena monodrama zaječarskog pozorišta „Slučaj gospodina Kostića“ u izvođenju Branislava Mijatovića.

U toku trajanja festivala u sali Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ dozvoljeno je 50 odsto popunjenosti kapaciteta i obavezno je nošenje zaštitne maske (N95) sve vreme boravka u sali i holu pozorišta, a na ulazu je komunalna milicija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *