Finansijska podrška porodicama sa decom u opštini Majdanpek

MAJDANPEK – I za ovu kalendarsku godinu Opština Majdanpek je posebnim aktom utvrdila visine iznosa finansijske podrške porodicama sa decom. Pored jednokratnog dodatka, u iznosu od deset hiljada dinara, za rođenje svakog deteta, Odlukom su predviđeni i mesečni dodaci u rasponu od 1.200 do 6.000 dinara, koliko, primera radi, dobijaju porodice za treće dete, do njegovog punoletstva.

Iznosi u ovogodišnjem budžetu Opštine Majdanpek za ove namene su nepromenjeni u odnosu na prošlu godinu, ali se nadamo da će se demografska slika u našoj opštini menjati i da će samim tim rasti i potreba za povećanjem ovih iznosa“, napominje Mirjana Cakić Mladenović, pomoćnik predsednika Opštine Majdanpek.

Za nezaposlene majke i njihove bebe, predviđeni su mesečni dodaci od šest hiljada dinara, u trajanju od 12 meseci. Ipak, jedna od najvećih i najznačajnijih stavki, iz Odluke o finansijskoj podršci porodicama, odnosi se na mesečnu naknadu od 25 hiljada dinara nezaposlenim majkama četvoro dece, sve dok jedno od njih ne napuni 18 godina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *