Gerontodomaćice potrebne i u selima borske opštine

0

BOR – Pri Centru za socijalni rad u Boru funkcioniše Služba pomoći u kući čije su usluge veoma tražene među pripadnicima trećeg starosnog doba. Udaljenost od dece, bolest i život bez bračnog druga mnogima znatno otežaju starost pa dobra volja, malo drušva i pomoći u kući mnogo znače. Zbog povećane potrebe u gradu, ali i u selima, Služba za pomoć u kući u okviru projekta javnih radova Nacionalne službe za zapošljavanje, konkurisala je za nova mesta gerontodomaćica. Služba trenutno raspolaže sa šest gerontodomaćica, koje za sada rade samo u gradu i ne stižu do meštana sela kojima je pomoć u kući neophodna. 

Posao gerontodomaćice jeste da korisniku usluge pomogne po kući i u nabavci namirnica. Kako ističu gerontodomaćice, neretko dolazi i do emotivnog vezivanja za korisnike, pa posao ubrzo postane zadovoljstvo, a mir i osmeh na licu adekvatna nagrada za uložen trud.

Cilj Službe pomoći u kući Centra za socijalni rad u Boru jeste zapošljavanje više gerontodomaćica, s obzirom na to da praksa pokazuje potrebu starih lica, ali i zainteresovanost nezaposlenih za ovaj posao. Ukoliko bude mogućnosti, pomoć gerontodomaćica uskoro bi mogla da bude dostupna i starima u selima borske opštine.

[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“450″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2z4qzd“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *