Gimnazijalci realizuju projekat „Mi smo budućnost“

BOR – Zimanov fond za mlade i ove godine je raspisao konkurs za projekte đačkih parlamenata iz istočne Srbije koji za cilj imaju pomoć u borbi protiv nasilja i stvaranje pozitivnih promena u lokalnim zajednicama. Na konkurs se odazvalo 10 parlamenata iz 6 gradova regiona, a odlukom tima Zaječarske inicijative, između ostalih, podržan je i projekat „Mi smo budućnost“ Gimnazije „Bora Stanković“ u Boru. Realizacija projekta počinje radionicama u Ekonomsko-trgovinskoj školi i Osnovnoj školi „Dušan Radović“, nakon čega će timovi Učeničkog parlamenta obići i druge škole u gradu.
Učenički parlamenti projekte realizuju uz podršku Zaječarske inicijative, Fondacije Trag i Zadužbine za demokratiju. U okviru projekta „Mi smo budućnost“, učenici Gimanzije planiraju i organizaciju nekoliko takozvanih fleš mobova. Ove ulične demonstracije nasilja trebalo bi da aktiviraju javnost i podstaknu prolaznike da reaguju na nasilje, da ga prijave i pokušaju da suzbiju u lokalnoj zajednici.

[iframe src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2mv6kk“ width=“600″ height=“450″ frameborder=“0″ allowfullscreen=“allowfullscreen“ ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.